Dataetisk Råd

Energidata - overvågning eller innovation?

02feb

Den 2. februar 2023 vil Dataetisk Råd i samarbejde med Algoritmer, Data og Demokrati og Digital Lead diskutere digitale dilemmaer og muligheder ved at bruge borgernes energidata til at sikre grøn omstilling. 

Strøm koster kassen! Men ved du, hvornår du skal bruge strøm for at den er billigst?

Det spørgsmål interesserede ikke mange danskere, før Putin invaderede Ukraine og skyhøje energipriser fulgte med.

Nu tjekker mange apps på deres telefoner for at se, hvornår det bedst kan betale sig at lade bilen være eller tænde for vaskemaskinen.

Det digitale marked for energidata er i udvikling, og netop adgangen til denne kan hjælpe os med at bruge energi, når den er billigst. I datadrevne samfund, er det dog ikke kun os der modtager oplysninger i form af energidata. Udbyderne modtager nemlig også data om os.

 

Tilmeld dig her 

TILMELDINGSFRIST
1. februar 2023 kl. 12:00

 

Arrangement foregår i Dansk Arkitektur Center (BLOX) 

Bryghusgade 10, 1473 København

Torsdag d. 2. februar kl.12 - 16

 

Udpluk af programmet:

Velkomst: Lisbeth Knudsen, Strategidirektør Tænketanken Mandag Morgen & Birgit Nøhr, COO DigitalLead sætter scenen.

Energidata: Hvad er energidata, hvad kan de fortælle os og hvilke løsningstrends ser vi i øjeblikket ved Christian Adelhardt fra Energinet.

Potentialer ved fritstilling af energidata. Søren Skov, CEO Center Danmark, fortæller om det danske energidata økosystem og potentialerne ift. den grønne omstilling. En repræsentant fra det offentlige marked vil perspektivere på problemerne, som fylder i kommunerne og hvordan datapotentialet kan imødekomme nogle af problemstillingerne

Udfordringerne ved fritstilling af energidata: Fokus er cyber risici og dataetiske udfordringer. Jens Myrup, Professor i Cyber Security ved AAU beriger med viden om trusselbilledet og hvad hacker kan bruge vores energidata til. Birgitte Arent Eiriksson, Data Etisk Råd og Vicedirektør og advokat i Justitia giver et dataetisk perspektiv på temaet.

Paneldebat: Om de mange digitale dilemmaer og muligheder ved at anvende borgernes energidata til at sikre grøn omstilling.

 Dagen modereres af Lisbeth Knudsen.