Dataetisk Råd

Lanceringsevent: En hverdag af data – mellem fede services og digital sårbarhed

07feb
Event

Hvilke digitale spor efterlader du dig?

En ny undersøgelse lavet for Dataetisk Råd af Analyse & Tal stiller skarpt på den omfattende dataindsamling der er en del af vores hverdag. Undersøgelsen dykker ned i, hvilke data helt almindelige mennesker afgiver, og hvad befolkningen ved og mener om den dataindsamling, der er blevet en naturlig del af hverdagen. Selvom vi hele tiden deler data, kan det være svært at overskue hvilke data vi deler, og der kan være data vi deler med glæde, data vi er bekymrede for at dele, og data vi deler uden helt at være klar over det.

Men hvad ved almindelige danskere om de data, de deler? Hvad synes vi? Og kan ny viden rykke ved vores holdninger til datadeling?

Lanceringseventet foregår i PRESSEN, Politikens hus, Vestervoldgade 33, København, d. 7. februar 2023 kl. 13:00 

Tilmeld dig eventet her

Det er gratis, men tilmelding kræves da der er begrænset antal pladser. 

 

Program:

Ved lanceringen vil Analyse & Tal præsentere undersøgelsens resultater, to deltagere vil fortælle om deres oplevelser med at møde deres egne data, og Lektor Stine Lomborg fra Center for Tracking & Society ved Københavns Universitet vil perspektivere undersøgelsen.

Dagen afrundes med en paneldebat med deltagelse af Anette Høyrup, Chefjurist i Forbrugerrådet Tænk og medlem af Dataetisk Råd, Sine Just, forskningsleder af ADD-projektet og Professor i Kommunikation ved Roskilde Universitet, Jesper Vangkilde, Kommunikationschef for Google Danmark og Natasja Friis Saxberg, Administrerende Direktør i IT-branchen.

Slutteligt åbner baren kl. 16.00, hvor der vil være mulighed for videre diskussion og networking.

 

Vi glæder os til at se dig!